„Europos ateities konferencija: jaunimo balsas“

Taip pat pristatyta ir viena iš organizacijų – „European Movement“, įsteigta prieš vienerius metus, kurios misija, anot jų – įkvėpti daugiau Europos Sąjungos idėjų Lietuvos kasdienybėje, sukurti vieningesnę ir glaudesnę Europą, puoselėjant taikos, demokratijos, laisvės, solidarumo ir pagarbos pamatus.
Pristatyta Europa šiandien, pasak ES komiteto narės E. Sinkevičiūtės, dabartinė situacija jaunimo politikoje – parlamento rinkimuose dalyvavo kaip niekad daug jaunų ir pilietiškų žmonių, kurių tikslai – sumažinti klimato kaitą, didesnis ekonomikos ir demokratijos tobulėjimas. Pristatymo idėja – paversti požiūrį į jaunimo politiką tokiu, koks turėtų būti – įtakinga ir reikšminga. Skirti jaunimui žymiai daugiau dėmesio ir suprasti, kad jaunimas yra lygiai toks pat kompetentingas ir pilnavertiškas, kaip vyresni nariai. O jaunimui – būti ambicingu ir ryžtingu žmogumi siekiančiu geresnės ir aktyvesnės visuomenės.
Aptarta ir COVID-19 pandemijos įtaka jauniems žmonėms (prarasti darbai, pandemijos įtaka ekonomikai ir ES). Kaip ši krizė suteikia vieną geriausių galimybių parodyti visuomenei, ką gali įveikti jaunimas Europos Sąjungoje. Supažindino dalyvius su skaitmenizavimu, vadinama „Digital Future“. Kiekvieno piliečio prisitaikymas prie skaitmeninių technologijų reiškia potencialų verslo stiprėjimą ir patekimą į užsienio rinkas – bendrą ekonomikos pakilimą. Technologijos, dirbtinis intelektas, kuris dirba ir investuoja į Europos piliečių kompetencijas. Pabrėžta ir viena aktualiausių temų Europos Sąjungoje – Žalias kursas, siekiantis iki 2050 metų Europą paversti neutralią, pilnai pašalinti anglies dioksido emisijas. Tačiau, įpročiai turi pasikeisti ir problemos išspręstos – importas, šalies ūkis, pasipriešinimas iš žmonių.
Tad šios diskusijos tikslas skatinti visus VEIKTI( keisti požiūrį bei tapti aktyvesniais žmonėmis).

Šiaulių „Romuvos“ gimnazija